Pořídili jste si novou kuchyni a vybavili ji moderní technikou? Neměli byste však zapomínat na to, že její nedílnou součástí je také nádobí. Bez hrnců jídlo nepřipravíte a s těmi kvalitními vám to půjde o moc líp než s prehistorickými opálenými hliníkovými.
Jenomže pořídit si nové hrnce není jen tak. Výrobci se předhání v inovacích a chrlí na trh nové výrobky, které zlepšují komfort vaření a umožňují zdravější i energeticky šetrnější přípravu pokrmů. Pro nové typy hrnců jsou typické následující vlastnosti – jejich údržba je nenáročná, povrch nepřilnavý (tudíž i nižší spotřeba tuku) a vzhled natolik estetický, že je lze bez rozpaků rovnou servírovat na stůl, aniž by kazily dojem.
Nerez, to je klasika
Nerez hrnce sice nejsou žhavou novinkou jako jiné materiály, ale jejich pozice je takřka neotřesitelná. Kvalitní výrobky z prvotřídní nerezavějící oceli mají extra silné sendvičové dno a masivní široké úchyty, které zjednodušují manipulaci.
K výhodám nerezových hrnců patří vysoká mechanická odolnost, dlouhá životnost, imunita vůči pachům a snadná údržba. Zašpiněný hrnec snadno umyjete ručně, nebo ho dáte do myčky. Další typickou vlastností je odolnost proti extrémním teplotním výkyvům. Hodí se pro všechny typy sporáků – elektrické, plynové, sklokeramické i indukční.
Chcete mít vše po ruce? Pořiďte si celou sadu
Není nic horšího, než nucená improvizace. V souvislosti s ingrediencemi může vzniknout nevšední pochoutka, ale když jde o suplování nádobí, není to zrovna příjemné. Ideálním řešením jsou kompletní sady hrnců, které obsahují základní hrnce, kastroly a rendlík. Případně další typy nádobí zvolené dle toho, jakým způsobem připravujete jídlo.
Deseti dílnou sadu kvalitních nerezových hrnců seženete i pod tři tisíce korun. Stačí se poohlédnout po akční nabídce – třeba v e-shopu známé české značky Tescoma na eshop.tescoma.cz.